Weekend w Wejherowie obfitował w pyszności z całego świata. Festiwal Smaków Food Trucków po raz kolejny zawitał na wejherowski rynek.
Oprócz degustacji dań z różnych zakątków globu, na uczestników czekały gry terenowe i konkurs na najsmaczniejszego food trucka. Strefa konsumpcyjna oraz strefa chill z leżaczkami zapewniały komfort i sprzyjały integracji.
Menu festiwalu było prawdziwą mozaiką smaków. Miłośnicy kuchni gruzińskiej mogli rozkoszować się chaczapuri, chinkali, placekami lobiani i szaszłykami. Fani kuchni meksykańskiej zajadali się soczystymi tacos i aromatycznym burrito. Ci, którzy preferują kuchnię amerykańską, mogli skosztować pysznych burgerów wołowych, wrapów i chrupiących frytek belgijskich. Na deser czekały m.in. hiszpańskie pączki churros, kebab na słodko i węgierskie kołacze.
ZOBACZ TEŻ:
Źródło: UM Wejherowo