Rodzinna firma p. Krzysztofa Wrzeszcz z Łeby powstała we wrześniu 2020 roku. Sam pomysł zrodził się w oparciu o wieloletnie rodzinne doświadczenia oraz stare przepisy, związane z przyrządzaniem smacznych produktów rybnych. Największą zaletą przygotowywanych przez „manufakturę” jest ręczna produkcja swojskich wyrobów ze zdrowego naturalnie ekologicznego surowca (ryb atlantyckich, bałtyckich, słodkowodnych). Wszystkie potrawy i produkty są przygotowywane ręcznie, z dbałością o każdy szczegół.
Pozbawione jakichkolwiek barwników i konserwantów, ekologiczne produkty „Manufaktury Kaszubskich (Łebskich) Przysmaków Rybnych” z całą pewnością docenią znawcy smaku prawdziwie świeżej i wyjątkowo przyrządzonej ryby.
Pierwszymi produktami, jakie powstały były „śledziki z dawien dawna” (w oleju z karmelizowaną cebulą, suszoną śliwką i nutą zmielonych goździków) i „paprykarz pana Rybaka z pieczonego dorsza” (filet z dorsza z duża ilością warzyw i przypraw). Dzisiaj w ofercie są produkty z… dorsza, łososia, makreli, śledzia, szprota, węgorza, płoci, leszcza i okonia. Manufaktura wprowadza cały czas nowe wyroby, których na chwilę obecną jest już dwadzieścia cztery. Hitem tego sezonu mają być… „śledziki biesiadne pod kielicha” i „rarytas pomorski z halibuta”.
Zachęcamy gorąco do próbowania… Produkty „Manufaktury” dostępne są w wielu punktach handlowych miejscowości nadmorskich a także w Słupsku, Lęborku, Łebie, Bytowie, Wejherowie, Rumi, Gdyni i w Gdańsku.
Chcesz wiedzieć więcej?
Wejdź na: https://www.facebook.com/zakreconaryba/
Lub do sklepu: https://zakreconaryba.pl/product-list/three-columns/
zdjęcia: Krzysztof Wrzeszcz „Manufaktura”