Tomasz Jakubiak, juror znanego programu Masterchef, wziął udział uroczystym czepkowaniu uczniów pierwszej klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Wejherowie.
Czepkowanie to symboliczne rozpoczęcie drogi zawodowej w branży gastronomicznej. Uczniów z Wejherowa odwiedzili w tym dniu znani w świecie kulinarnym: Tomasz Jakubiak, juror znanego programu Masterchef; Sylwia Garstka-Chmarycz, finalista IX edycji Masterchef; Grzegorz Gniech, Mistrz Świata i Polski w Carvingu oraz Sebastian Cichy, współwłaściciel Restauracji KonCi w Bolszewie.
Dyrektor szkoły Wojciech Rogocki podkreślił znaczenie kuchni jako uniwersalnego języka, który łączy ludzi i kultywuje kulturowe dziedzictwo. Podkreślił, że sztuka kulinarna to nie tylko umiejętność przyrządzania potraw, ale także manifestacja talentu artystycznego i umiejętności społecznych.
Zdjęcia: Powiatowy Zespół Szkół nr 3 w Wejherowie ul. Budowlanych 2